Domowy krem czekoladowo-migdałowy

Domowy krem czekoladowo-migdałowy

Masło czekoladowo-orzechowe jest znanym i lubianym dodatkiem do smarowania pieczywa czy wszelkiego rodzaju wypieków. Popularne kremy, dostępne w sklepach, w swoim składzie zawierają wiele niepotrzebnych i niekoniecznie dobrych dla naszego zdrowia substancji dodatkowych, takich jak cukier, olej palmowy, emulgatory, stabilizatory czy konserwanty. Składniki odżywcze, czyli orzechy i kakao, stanowią zazwyczaj niewielki procent całego produktu, przez co nie wnosi on nic dobrego do naszej diety.

Zdecydowanie lepiej zrobić taki krem samemu w domu. Wystarczy tylko kilka składników i chwila na przygotowanie. Krem czekoladowo-migdałowy sporządzony samodzielnie ma zdecydowanie wyższą wartość odżywczą i jest w 100% naturalny, bez zbędnych dodatków.

Oto nasza propozycja kremu czekoladowo-orzechowego z użyciem masła migdałowego WRC fitline :

krem czekoladowo-orzechowy
Składniki:

Przygotowanie:

  1. Namoczyć wcześniej daktyle w gorącej wodzie, minimum 20 minut.
  2. Daktyle odsączyć, dodać do pozostałych składników i zmiksować na gładki krem.

Jeśli krem będzie za mało słodki można dodać do niego daktyli lub miodu, natomiast jeśli będzie zbyt gęsty – można dolać mleka.

Smacznego! 😉

krem czekoladowo-orzechowy
krem czekoladowo-orzechowy

Share this post

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *