Batoniki musli z masłem orzechowym

Batoniki musli z masłem orzechowym

Podsuwamy bardzo szybki i smaczny przepis na coś słodkiego (i jednocześnie zdrowego! 🙂 ) do kawy 🙂

Batoniki musli z masłem orzechowym

batoniki z maslem orzechowym

Składniki:

  • 200 g masła orzechowego (masło arachidowe crunchy WRC Fitline
  • 200 g płatków owsianych górskich
  • 25 g miodu
  • 50 g rodzynek
  • 25 g żurawiny suszonej
  • 100 ml mleka zwykłego lub roślinnego
  • cynamon

Przygotowanie:

  1. Masło orzechowe wymieszać z miodem, dodać płatki owsiane, suszone owoce i cynamon. Wymieszać.
  2. Dolać mleko i ponownie zamieszać.
  3. Powstałą masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Chłodzić w lodówce minimum 3 godziny.
  5. Po schłodzeniu wyjąć z formy i pokroić w prostokąty.
  6. Batoniki najlepiej przechowywać w lodówce.

Życzymy smacznego! 😉

Share this post

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *