Jogurt z borówkami i masłem orzechowym
Za oknem mróz i śnieg. Jedyne na co mamy ochotę to owinąć się kocem, napić ciepłej herbaty i nigdzie nie wychodzić. A jakby tak za pomocą kilku składników przywrócić choć wspomnienie lata, słońca i ciepła?
To nasza propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek: prosta, szybka i niesamowicie smaczna. Jogurt z owocami! Jogurt naturalny to bogate źródło wapnia, dzięki czemu wzmacnia kości i zęby. Zawiera w sobie pełnowartościowe białko, fosfor, witaminę A i witaminy z grupy B, a także bakterie probiotyczne, pozwalające utrzymać równowagę mikroflory jelitowej. Borówka stanowi źródło potasu, fosforu, magnezu, wapnia, sodu, żelaza i witaminy A. Ma także duże właściwości antyoksydacyjne, dzięki zawartości witamin C i E oraz antocyjanów. Dodatek masła z orzechów arachidowych WRC Fitline wzbogaci nasz jogurt o wspaniały smak oraz kolejne wartości odżywcze, o których już pisaliśmy na blogu [link]
Jogurt naturalny z borówkami i masłem orzechowym:
Składniki:
- 125 g jogurtu naturalnego
- 4 łyżki borówek amerykańskich
- 3 łyżki masła z orzechów arachidowych WRC Fitline
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- miód do smaku
Przygotowanie:
- Jogurt mieszamy z dwiema łyżkami borówek i miodem.
- Przekładamy do pucharka.
- Na wierzchu układamy wiórki kokosowe, masło z orzechów arachidowych WRC Fitline i pozostałe borówki.
Życzymy smacznego!
Masło z orzechów arachidowych WRC Fitline możesz kupić:
Dodaj komentarz